×
×

Gratis offertes voor het aanbrengen van crepi

Crepi is een heel veelzijdige gevelbekleding met heel veel mogelijkheden. Laat je crepi evenwel aanbrengen door een ervaren vakman voor een mooi resultaat. Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio. Je ontvangt dan in één klap meerdere prijzen, die je rustig kan vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor de werken.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

spuit-kurk.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Crepi aanbrengen: soorten crepi, afwerkmogelijkheden en prijs

Crepi is een soort gevelbekleding met een hele strakke en moderne uitstraling. Maar door voor een ruwere afwerking te kiezen, kan je ook makkelijk een meer landelijke uitstraling bekomen. Bovendien is crepi verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Naast de esthetische mogelijkheden biedt crepi ook een heleboel functionele voordelen. Laten we crepi dus eens van naderbij bekijken. Waarom zou je voor crepi moeten kiezen? Welke soorten crepi zijn er? En hoeveel kost het aanbrengen van crepi op de gevel?

In dit artikel:

Waarom kiezen voor gevelbepleistering?

Met crepi kies je voor een gevelbekleding die heel wat interessante troeven te bieden heeft. Dit zijn de voornaamste voordelen van crepi.

crepi Met crepi kies je voor een type gevelbekleding met heel wat interessante voordelen.

+ Crepi, of gevelpleister, is een type gevelbekleding dat makkelijk bij alle type woningen past. Je kan crepi een moderne look geven door het glad en egaal af te werken. Maar door je crepi een ruwere afwerking te geven, bekom je een eerder landelijke look.

+ Crepi is een gevelbekleding dat een goede bescherming biedt tegen vocht. En dat is natuurlijk een niet te onderschatten voordeel bij gevels. Crepi is waterafstotend, maar tegelijk ook dampopen. Dit betekent dat het vocht van buitenaf zal tegenhouden, en dat crepi je gevel daarnaast zal laten ademen. Dit wil zeggen dat vocht dat in de gevel zit, toch de kans heeft om te ontsnappen. Hierdoor vermijd je vochtproblemen.

+ Een nieuwe gevelbekleding aanbrengen is vaak de ideale gelegenheid om je hele gevel aan te pakken. Is je gevel nog niet geïsoleerd, dan loont het de moeite om meteen ook gevelisolatie aan te brengen. Je muur langs buiten isoleren is veel interessanter dan je muur langs binnen isoleren. Bovendien kan crepi makkelijk op gevelisolatie worden aangebracht.

+ Op vlak van afwerking heb je heel veel mogelijkheden. Zo is crepi aan te brengen in een brede waaier aan kleuren. Bovendien kan je ook kiezen voor verschillende korrelgroottes. Dit geeft je gevel ofwel een egale look ofwel een ruwere look.

+ Tot slot is crepi ook een vrij goedkope gevelbekleding. Later in dit artikel gaan we dieper in op de prijs van crepi.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Je gevel laten bekleden met crepi? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van crepi specialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met crepi kies je voor een ecologische gevelbekleding, met heel veel esthetische mogelijkheden. Laat de crepi wel steeds aanbrengen door een ervaren vakman. Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
spuitkurk specialisten

aanvraag starten


gevelbepleistering © Shutterstock - Crepi is heel makkelijk te combineren met andere soorten gevelbekleding, zoals in dit voorbeeld met een houten gevelbekleding.

Soorten crepi

Je kan kiezen uit verschillende soorten crepi. Het onderscheid wordt gemaakt op basis van de samenstelling van de gevelpleister. Je kan kiezen voor een minerale gevelpleister of voor een silicone gevelpleister.

Minerale gevelpleister

Minerale crepi is een natuurlijke gevelpleister, die wordt gemaakt op basis van een mengsel van cement, zand en kalk. Kenmerkend aan minerale gevelpleister is dat het doorgaans in een dikke laag op de gevel wordt aangebracht. Het voordeel hiervan is dat oneffenheden in de gevel worden gecamoufleerd. Minerale gevelpleister wordt daarom vaak aangebracht op oudere gevels die al wat beschadigd of verweerd zijn.

Een ander voordeel van minerale gevelpleister is dat het heel dampopen is. Het laat vocht dat in de gevel zit ontsnappen, waardoor problemen met opstijgend vocht verholpen kunnen worden.

Daarnaast heeft minerale pleister ook esthetische voordelen. Dankzij de dikke laag krijgt de gevel een ruwer karakter, waardoor je woning een wat landelijkere uitstraling krijgt. Bovendien is het mogelijk om patronen aan te brengen in de dikke pleisterlaag. Deze patronen worden na het aanbrengen op de gevel in de pleister gekrabd.

Het nadeel van minerale pleister is dan weer dat het gevoeliger is voor vuil en mossen. Ook is de kans op scheurvorming iets groter dan bij synthetische pleister.

Synthetische sierpleister

Siliconenpleister of synthetische pleister is een gevelpleister op basis van kunsthars. Het is een stevige gevelpleister die heel elastisch is. Daarom is het minder gevoelig voor scheurvorming, en wordt het ook niet zo snel vuil in vergelijking met minerale pleister.

Kunstharspleister wordt vaak gebruikt bij nieuwbouwwoningen, omdat het een egale en strakke look heeft. Het wordt aangebracht in drie lagen, waarbij enkel de bovenste laag met een kleurstof wordt gemengd. Synthetische sierpleister is dan ook iets minder kleurvast van minerale pleister.

Terwijl minerale pleister vaak wordt aangebracht als volwaardige gevelbekleding, wordt kunstharspleister vaak aangebracht als afwerkingslaag bovenop buitengevelisolatie.

Welke afwerkmogelijkheden heb je?

Een crepi gevel kan je op verschillende manieren afwerken. Uiteraard zal je keuze voor een bepaald type gevelpleister, minerale of synthetische gevelpleister, al voor een groot deel de look van je gevel bepalen.

Maar daarnaast heb je nog andere afwerkingsmogelijkheden. Zo heb je heel wat mogelijkheden op vlak van kleur. Standaard wordt crepi aangebracht in het wit. Maar door kleurstoffen toe te voegen aan het mengsel, kan je crepi aanbrengen in zowat alle mogelijke kleuren.

De kleur die je kiest voor je crepi, hangt uiteraard af van je eigen voorkeur en van de stijl van je woning. Hou er wel rekening mee dat lichte kleuren sneller vuil worden, en dus meer onderhoud vragen. Donkere kleuren kunnen dan weer hun intensiteit verliezen na verloop van tijd.

crepi plaatsen © Shutterstock - Standaard wordt crepi aangebracht in een lichte kleur, maar je hebt zeker nog heel wat andere afwerkingsmogelijkheden.

Hoe crepi aanbrengen?

De wijze waarop crepi moet worden aangebracht, hangt vooral af van het soort crepi. Een minerale crepi is dikker, en wordt vaak in slechts één laag aangebracht.

Een siliconengebonden crepi is dan weer dunner en elastischer, en wordt doorgaans in drie lagen op de gevel aangebracht.

Zelf crepi aanbrengen of uitbesteden?

Gevelpleister aanbrengen lijkt op het eerste zicht eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Indien je er geen ervaring mee hebt, dan is het vrij lastig om de gevelpleister netjes en egaal te krijgen.

Crepi zelf aanbrengen mag dan wel goedkoper zijn, je hebt geen ruimte om fouten te maken. Doe je het verkeerd, dan loop je het risico dat de gevelpleister snel zal scheuren. Bovendien kan vocht zich dan toch in de gevel dringen, waardoor het waterafstotend effect van crepi wegvalt.

Wil je op veilig spelen, dan doe je er dus goed aan om het pleisterwerk uit te besteden.

Crepi in combinatie met isolatie

Eén van de vele voordelen van crepi is dat het bijzonder goed samengaat met gevelisolatie. Crepi wordt dan ook vaak gebruikt als afwerkingslaag voor buitengevelisolatie.

De combinatie tussen crepi en gevelisolatie is om verschillende redenen interessant. Zo zal de isolatie er uiteraard voor zorgen dat je efficiënter zal verwarmen, terwijl de gevelpleister een extra beschermingslaag biedt tegen vocht van buitenaf.

Bovendien is het heel interessant om je gevel langs de buitenkant te isoleren. Bij buitenmuurisolatie wordt je isolatielaag immers niet onderbroken door binnenmuren of kabels en leidingen. Hierdoor is het risico op koudebruggen veel kleiner.

crepi plaatsen © Shutterstock - Afhankelijk van de afwerking die je kiest, kan je een eerder landelijke of eerder moderne uitstraling bekomen. Hier werd gekozen voor een strakke en moderne afwerking.

Wat is de prijs voor een gevel met crepi?

De prijs voor het laten bepleisteren van je gevel met crepi hangt uiteraard af van de oppervlakte van je gevel. Maar ook het soort pleister waarvoor je kiest, speelt een rol in de prijs. De prijs voor minerale gevelpleister is iets lager dan die van synthetische sierpleister.

Ook je keuze voor het al dan niet aanbrengen van gevelisolatie zal een rol spelen in de prijsbepaling. De totaalprijs zal uiteraard hoger liggen dan wanneer je geen gevelisolatie aanbrengt, maar het loont wel de moeite om isoleren en bepleisteren te combineren. Niet alleen bespaar je op je energiekosten, ook zullen de kosten lager liggen dan wanneer je beide werken apart laat uitvoeren.

Hieronder vind je een overzicht van richtprijzen voor het aanbrengen van crepi op de gevel.

Soort crepiPrijs per m² (zonder gevelisolatie) Prijs per m² (met gevelisolatie)
Minerale sierpleister65 euro80 à 100 euro
Synthetische pleister70 euro90 à 110 euro

Gratis offertes voor het aanbrengen van crepi

Crepi is een heel veelzijdige gevelbekleding met heel veel mogelijkheden. Laat je crepi evenwel aanbrengen door een ervaren vakman voor een mooi resultaat. Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio. Je ontvangt dan in één klap meerdere prijzen, die je rustig kan vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor de werken.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


spuitkurk specialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Prijzen van spuitkurk: het complete overzicht
Kiezen voor spuitkurk of crepi?
Gratis offertes voor spuitkurk